Förskolan Fyrtornet

Jyllandsgatan 135

I inspirerande och rymliga lokaler, som dessutom rymmer en egen gymnastiksal, bedrivs sedan många år förskola. Här finns det fem avdelningar; Jollen och Kanoten för de mindre barnen (1-3 år) och Kajutan, Ankaret och Flotten för de äldre barnen (3-6 år). På varje avdelning arbetar tre pedagoger och vi arbetar projektinriktat och med stort fokus på språkutveckling. Förskolan omges av flera stora lekgårdar som anpassats efter olika behov hos barnen, det finns till exempel en cykelbana, stora sandlådor och klättermöjligheter. Det finns flera lekparker, som till exempel Trudelutten och Gläntan i förskolans närhet och vill vi ut i naturen så finns Järvafältet precis runt hörnet med stora fält och flera skogsdungar att utforska.